Söker du elektriker? Tänk på detta

Det finns tillfällen då man behöver en elektriker hemma och när det behovet uppstår så är det allt som oftast ett lite akut problem. Såvida du inte renoverar, bygger nytt eller bygger till för då är det ju planerat. Oplanerade elarbeten vill man ha fixat snabbt, helst redan samma dag. Här får du några tips på vad du kan tänka på när du letar efter en elektriker.

Kolla behörigheter

Det viktigaste av allt skulle jag säga är att hantverkaren du anlitar har rätt behörighet. En obehörig elektriker kan ställa till med fler bekymmer än denne lagar. Det går alltid att kolla upp den du tänkt anlita genom att besöka elsäkerhetsverket där certifierade elektriker finns listade. 

Tänk lokalt

Precis som med potatis, kött och andra produkter så ska man tänka miljövänligt när man köper en tjänst. Lokala elektriker i Ljungby är bäst för dig som bor i Småland medan malmöiterna får anlita skånska elektriker. Det minskar resorna och miljöpåverkan och alla små steg man kan göra för att värna om vår miljö är bra. 

Fråga om priset

Det finns de som gärna tar på sig akuta elfel och sedan när det är dags att betala så får du en smärre chock. En seriös elektriker kan alltid i förväg tala om hur mycket det kommer att kosta. Tänk dock på att det kan dyka upp oväntade saker när reparationer är igång. Be elektrikern att alltid kolla med dig om oväntade fel skulle dyka upp. 

9 Nov 2021