Rita & måla med ritplatta

Att sitta med en penna och papper, eller låta en pensel strykas mot en duk, är en fantastisk upplevelse. Men för de som vill jobba i den digitala världen och skapa konst som NFT, designa fordon, maskiner eller möbler eller de som helt enkelt gillar att skapa konst med datorn så finns det ett helt underbart hjälpmedel. Det är ritplattan jag pratar om. Fördelen med en ritplatta är att du kan göra om hur många gånger som helst utan att det blir tjocka lager med färg eller att pappret blir utslitet av att man suddar. 

Kan man skapa konst med en ritplatta?

Det kan man absolut! Även om det först och främst var ett verktyg som togs fram för att hjälpa till i en webbdesigners arbetsliv så är det idag många konstnärer som tagit till sig den moderna tekniken och målar på datorn. 

Jag har sett de som kan måla i enkla program och det ser ut som ett foto när de är klara - tänk då vad de skulle kunna åstadkomma med en bra ritplatta som de hittat på bastitest24, en sida som jämför och recenserar olika saker. 

Du kan hitta fullt funktionsdugliga ritplattor för under tusenlappen men för dig som vill ha crème de la crème bland ritplattor får räkna med att betala mellan 4 000 och 10 000 för en modell som har allt man behöver. Mitt tips är att börja med en av de billigare för att se om det är något som funkar för det du tänkt dig, det vore tråkigt att spendera för mycket på en sak man inte använder sedan. 

24 Apr 2022