Dagliga vanor som hjälper dig hålla ordning hemma

Många av oss skjuter nog gärna upp det där med att städa. Det gör att vi till helgerna alltid har en massa att göra. Men, genom att anamma ett par smarta vardagsknep, och göra lite av dem varje dag, så är det lättare att hålla ordning på hemmet. Annars är ett alternativ att anlita Jourstäd Skellefteå. Det är alltid enklare att ha en städfirma! 

Gör det till vana

Det hela handlar om att du ska vänja dig vid att städa lite varje dag. Gör det till en vana att ta en sista runda i hemmet innan du går och lägger dig och fixa småsaker. Du kan fylla diskmaskinen, eller vika ihop filtarna i soffan. 

Gör det även till en vana att bädda sängen direkt då du kliver upp! Samt häng upp kläderna du inte ska använda, undvik klädhögar!

En annan sak du kan göra är att göra dig av med en massa onödiga saker, tänk mer minimalistiskt. 

En annan vana eller ovana du ska göra dig av med, är att skjuta upp saker. Ofta tänker man att, jag tar det där sen. Men, gör det med en gång istället! Se även till att alltid lägga tillbaka sakerna på sin plats så fort du använt dem klart. 

Ett smart sätt att hålla rent i köket är att du städar under tiden du lagar mat. Släng matrester allteftersom de uppstår, torka av arbetsytor under tiden, och ställ in disk i maskinen så fort du är färdig med den.

4 May 2020