Världskonst

Här i Skandinavien är vi kända för vår minimalistiska stil i allt från konst tillinredning. Vi älskar vitt och grått och vill inte ha för mycket krusidduller i vår inredning. Om vi adderar färg så håller vi oss i regel till en accentfärg och använder denna färg som en typ av tema. Det är snyggt och har blivit internationellt uppskattat vilket ju är superkul.

Som konst- och designintresserad på riktigt så håller man sig dock inte bara till en stil och ignorerar alla andra. Det är egentligen i blandningen som magin uppstår; när man vågar ta ut svängarna. De som blandar stilar, och får till det, är alltid de som lyckas allra bäst. Tänk t ex skandinvisk minimalism tillsammans med ett marockanskt kakelgolv i avancerade mönster, för att bara ta ett exempel.

Udda inslag skapar magi

Om man vill hitta den skandinaviska stilens motpol när det gäller användning av färger och mönster så finns det flera exempel, däribland mexikansk. I Mexiko är man kända för att älskar skarpa färger, mörka baser och väldigt få vita ytor. Jag drömmer om att resa till Mexiko, kanske mest av allt Yucatanprovinsen, för att insupa allt detta vilda land har att erbjuda.

Drömmer om mexikanska färger och mönster

Jag har faktiskt sneglat på Inca Tours resor, jag tror att man får ut så mycket mer av sin resa om man reser med ett erfaret resebolag och Inca Tours har rest till Mexiko och resten av Sydamerika i mer än 30 år. Jag hoppas att jag inom snar framtid får till en sådan resa och att jag i min resväska på vägen hem har med mig några riktiga fynd att bryta av min annars ganska sobra stil med, både vad gäller min heminredning men också kanske i mitt smyckeskrin. 

Vi får väl se!

12 Jul 2016